mandag 24. februar 2014

Liten niesekjole

Lille niese er tre måneder yngre enn min datter, og en ypperlig mottaker for de idéene jeg får som jeg konkluderer med at min egen frøken ikke trenger. At dette stoffet og bomullsgarnet skulle bli en kjole har vært planen lenge. Det hadde blitt liggende noen år til om det skulle vente på et akutt kjolebehov hos oss, så da passet det fint å gjøre det tenkte prosjektet om til en gave. 


Jeg har sett på mange mønster på heklede toppstykker og begynte på et, men synes det blir hardt og rart. Jeg er en strikker, det er ikke til å komme i fra. Så til slutt tenkte jeg "hvor vanskelig kan det være" og satte igang å strikke uten noen bestemt plan. Ovenfra og ned, raglanøkninger, ribbestrikk med småfletter og avfelling med icord som plutselig ble et knytebånd. 


En liten heklet veske må til for en liten toåring. En blomst med litt bling er vel heller ikke å forakte. Frøkna hos oss var forkjøla og snørrete og slapp da hun så at kreasjonen var ferdig, og ville sporenstreks prøve. Selv om det betydde ansiktsvask. Med herlig bustete hår stilte hun seg pent opp foran peisovnen. Der avslørte hun at skjørtet var i korteste laget for å kunne holde gjennom sommeren på den bittelitt høyere kusinen, så det la jeg ned litt i etterkant. Men dårlig form var helt glemt. Kanskje er det sant at fine kjoler hjelper mot det meste?



torsdag 20. februar 2014

Puselegger

Mine krøllete legger er godt brukt, og kjære å ha om vinteren. Så lenge jeg går i grått. Jeg ønsket meg noen i en annen farge, og kanskje noe annerledes pelsaktig? Da jeg fikk en pose med sort Rauma babyull til jul (yay!), tenkte jeg at dette var muligheten, og lette lenge etter passende effektgarn å strikke sammen med. Det endte med mohairgarn fra Kina via ebay denne gangen. Mykt og blankt og fint mot den matte babyullen.

Jeg brukte et helt fint mønster for å slippe å tenke, og håpet at babyullen ville gi nok spenst i vrangborden - men dengang ei. Også denne gangen ble det løpeganger i begge ender og strikk. Men det funker det!

Jeg snek meg til å ta et bedagelig bilde på jobb en dag, for å feire at det endelig var blå himmel!


tirsdag 18. februar 2014

Årets karneval

Det er karnevalstid! Her har barnehagen bestemt seg for å ha alternativt opplegg, så da gjenstår bare utekarnevalet på skolen på kveldstid. Bestillingen fra eldste var klar - her skulle man være Batman. Hvorpå lillebror har fått et Batman-blad av tante med Joker-maske, og vil selvsagt være Joker.

Det tar dyi-mammaen som en utfordring! En stor, hullete sort ullcardigan ble slengt på 60 grader i maskinen og deretter klippet opp til kappe og maske. Dessverre tovet den ikke så mye som tenkt, så masken ble ikke så stiv. Jeg kastet i kantene for å stive opp, og fikk litt krølling. Men det er sjarmerende. Og Batman selv var knallfornøyd.



Kappen er festet med knapp rundt halsen (cardiganens gamle halskant) og bånd rundt håndleddene. Stakkars Joker har ikke fått annen kostyme enn laminert maske og en liten grønn blomst på min lilla cardigan. Men han var fornøyd! Batmanmerket på brystet er kartong som har vært en tur i laminerinsgmaskinen, og ble igjen i skolegården etter karnevalet. Den får gjenskapes ved behov. 

Utfordringen med utekarneval er at det må gå an å ha kostymene utenpå ytterklær, det er også en grunn til at det er fint å lage selv. 

Minstefrøkna var også med, hun i Sabeltann-drakt fra utkledningskisten. Det ble en fin kveld! 

fredag 14. februar 2014

Her strikker jeg

Siden alle andre gjør det, viser jeg gjerne frem min strikkeplass. Jeg har gjort det før, og synes det er artig at jeg også har min base i et syskrin i teak, som Sigrid som er den store trendsetteren her.

Stolen er helt klart min, har jeg vært borte litt, så får jeg klar beskjed av toåringen om at "der skal du sitte, mamma". Vi har en helt fantastisk god og diger hjørnesofa som også er min (i betydningen at det er jeg som bestemmer at den er til å sitte på med rompa, i motsetning til sofaen i andre etasjen hvor man kan sitte som man vil) rett ved siden av, men det er best å strikke i stolen.


Strikketøyet som var på gang dengang ble ferdigSkinnfellen var en gave. Lampa har jeg også blogget om.


Syskrinet rommer det meste av strikketilbehør som jeg trenger. Utrolig kjekt å ha det lett tilgjengelig.

 

Jeg har det sjelden bedre enn når jeg får sitte litt her. Gjerne i fred, men også gjerne med mye liv rundt meg. Stolen har god oversikt, katten liker seg også godt akkurat her.

Påbegynte prosjekter på vent ligger gjerne i puffen på andre siden av sofaen. Alt annet ligger i kjelleren

lørdag 8. februar 2014

Deja vu

Jeg fikk garn til jul! Juhu! Det var stas, og jeg var fornøyd med meg selv med å ønske meg det. En av ønskene på lista var Sublime Cashmere Merino Silk, og det fikk jeg litt av. Blant annet tre nøster i en fin lysebrun farge. Jeg blinket meg ut disse og begynte å surfe på ravelry etter mønstere til hals/cowl, for det tenkte jeg de måtte passe fint til.

Helt til jeg kom på at det hadde jeg jo gjort før. Og jaggu. En av mine favoritthalser er jo strikket i lysebrun Sublime i 2010. Ikke samme fargekode, men det må jo være den ved siden av. Her er bildet fra 2010:


Så det måtte jo bli en lue denne gangen. Gjerne en som likner litt, men ikke så mye. Sånn at de fint kan brukes sammen uten å være et sett. Valget falt på Foliage hat (ravelrylenke), men med litt ekstra mønsterrapporter i bredden og lengden så det ble en litt baggy, romslig lue.

Ikke-settet ble slik (og husk da at halsen har vært i bruk i fire vintersesonger):


Og her er det i bruk - på skøyteisen første nyttårsdag - sammen med en annen gammel slager, nonstopkjolen min i eskimo (som også er fra førbloggtid og finnes mer dokumentasjon på hos flickr): 



fredag 7. februar 2014

Liten snik

Denne lille sniken gjemte seg i julestrømpa til minstemor. Og etter det gjemte den seg under sofaen i barnestua fra julaftens morgen til langt utpå nyåret. Jeg hadde en anelse, men innrømmer at jeg lot den få gjemme seg en stund. Nå er den fremme igjen og blir hilst på i blant. Artig liten sak, men ingen braksuksess, med andre ord. Oppskriften var fin (ravelrylenke) og kan fin anbefales til andre som har lyst til å mekke seg en mus. Jeg fulgte anvisningene ganske dårlig, så kikk gjerne på originalen for litt inspirasjon til hvordan det kan bli.

Her pynter den seg ved lysene som er dekorert av mottakeren og hennes bror.





onsdag 5. februar 2014

Nonstoptrøyekjole

En stund kalte frøkna alle sine trøyer for kjole. Det fikk meg til å tenke på at trøyene, som hos gutta stort sett har vært innerst, jo funker fint som et utenpålag utenpå body/annen trøye og strømpebukse. Eller bukse, for den saks skyld. På tur i Larvik fant jeg et nøste Gründl Hot Socs Batik - og man liker fint garn med morsomt navn. Streit strømpegarn, men med fine fargeskift. Denne skulle bli min hittil lengste nonstoptrøye i nest minste størrelse.

Ta bilde? Vet ikke helt? Trøya er god og lang til bittelillefrøken på to og et kvart.


Men ribben er heldigvis tilgivende om man ønsker å dra den litt mer sammen. Som oftest ligger trøya i trekkspill rundt magen.

"Nå må du ta bilde, mamma! I hvertfall for å vise den fine luggen som blir hakkete så fort jeg rister på hodet!" Ok - smile, da?




søndag 2. februar 2014

Bryllupsdagsreisesjal

På samme turen som jeg kjøpte vottegarnet til min mann, tok jeg med meg et par hesper Malabrigo lace for å strikke et svart sjal til meg selv. Fragaria (ravelry-lenke) var et mønster som fristet og fint ble det! Dog veldig mye mindre i min versjon enn i originalen, så dette ble et halstørkle mer enn et imponerende sjal. Ferdigstilt i romjulen er det allerede godt brukt, og trenger en vask, ser jeg. Garnet var nytt for meg og litt overraskende at det ikke var mer definert/tettere spunnet, men det var jo utrolig mykt og godt.


Fordelen med at sjalet ble så mye mindre enn forutsett er at det er mye igjen av det første hespet, så jeg kan strikke et større sjal i tillegg. Hva skal det bli, tro?