onsdag 26. august 2015

En kjemmet skatt - og vottefokus 5

Den produktive og allsidige Britt Solheim på Gjøvik - nå skinnfellmaker - har en fortid som gründer på flere hold innen kunsthåndverk. På hennes loft har det siden OL på Lillehammer stått rester etter en bedrift som koordinerte maskinstrikk av OL-klær.

Jeg er så heldig å ha hennes datter som god venn, og da det aktuelle loftet ble ryddet fant en mengde kjegler med herlig kamgarn veien til meg. Se her! Sannsynligvis snakker vi her om Hifa Alv-garn, av årgangstypen.


Kamgarn er pent, mykt og solid, men glatt, så da jeg skulle i gang og teste votter av dette, så ble behovet for å venne meg til å strikke votter på rundpinne/magic loop akutt. Settpinnene falt bare ut.


Første vottepar ut fra kamgarnskatten måtte nesten bli Skibladner, fra Votter og vanter fra 1955. Disse er strikket på dobbelt garn på pinne 2,5. Dette var mest en test for å se hvor mye garnet vokser i volum når det blir strikket og vasket etter å ha vært strukket på kjegler i noenogtjue år. Med garn litt i tynneste laget og litt større pinner enn oppskriften egentlig tilsa, ble det lange og smale votter, som sitter som støpt på de lange fingrene til nestentiåringen min. Myke og gode ble de, så han takket ja ganske umiddelbart.En artig effekt og morsom utfordring er det at det er ulik bunnfarge på innsiden og utsiden av disse vottene, så de to ulike fargene byttet plass på fingeren to ganger pr. runde. Da var det i grunn ganske greit å strikke med magic loop og ikke fem pinner, så var det enkelt å holde styr på. Fint ble det også!Neste vottepar av dette garnet skal ha trippelt garn - spent på hvordan det blir. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar