mandag 7. september 2015

Vottefokus 6: Ton-i-ton i grønt

På vei nordover i Gudbrandsdalen i sommer vokste det frem behov i meg for å strikke grønt. Mønstervotter har gjerne hvit som den ene fargen, og jeg hadde strikket grønt og hvitt før, men nå ville jeg strikke grønt og grønt. Jeg hadde med meg mer av den eplegrønne Tove som jeg hadde brukt i våren-vottene, men måtte innom på en garnbutikk i Øyer (det som turistene kaller Hafjell) og få med meg et nøste mørkere grønt.

Innen jeg fikk begynt på vottene var vi fremme i den ganske så grønne Grimsdalen. Men der oppdaget jeg jo det jeg i grunn allerede visste, at grønt ikke er grønt. Grønn er vel en av fargene som har aller flest mulige sjatteringer, og selv om jeg tenkte at jeg hadde funnet "naturgrønn", så stemte ikke det helt i Grimsdalen.


 Heller ikke som ferdige votter i septemberskog treffer den helt i fargene.


... men uten all denne forstyrrende naturen i bakgrunnen, ser de ganske naturgrønne ut, eller hva? 


Mønsteret heter Kvist - og er nok en "damevott" fra Votter og vanter fra 1955. Disse passer perfekt til mine store damehender, og blir definitivt hos meg. 


4 kommentarer:

  1. Kjempefine votter! Det var god kontrast mellom de to grønnfargene :)

    SvarSlett
  2. Dette mønsteret likte jeg kjempegodt. Må snart komme over votteangsten snart kjenner jeg. :-)

    SvarSlett
  3. De var skikkelig fine! Enkelt og pent mønster! Nydelige farger selv om de ikke er helt identiske med det grønne man finner i naturen.

    SvarSlett