søndag 5. oktober 2014

Kofte til meg selv

Koftetrenden blant landets strikkere har ikke gått meg hus forbi, jeg er selvsagt med i Koftegruppa på Facebook og synes gamle kofteoppskrifter er stas. Jeg har også strikket etter gamle oppskrifter før. Da jeg ble med i gruppa og fikk tilgang til alle de gamle oppskriftene som ligger der, så bestemte jeg meg for å strikke en lett kofte til meg selv, i farger som matcher store deler av garderoben så den kan slenges på når det trengs. Valget landet til slutt på en kofte med navnet Svanedal 268 (Svanedal er produsenten), og fargene og garntypen ble avgjort av et opphørssalg i nærområdet. Koften er strikket i PT2.


Rundfelling er fint, så blir det mindre montering. Jeg strikket den minste mannestørrelsen, og hadde litt strammere strikkefasthet enn oppgitt, men målte litt underveis og så at jeg var omtrent på riktig spor. Ermene strikkes først når man ikke er stor fan av prøvelapper. Resultatet ble en litt større kofte enn tenkt, men etter en ekstra vask og strekk i lengderetningen ble det bra likevel.


Det blir lenge til jeg strikker med fire farger samtidig igjen. Men det har jeg også sagt før. Det jeg imidlertid kommer til å gjøre igjen, er å hekle klippekanter i stedet for å sy på maskin. Så greit!
 

Fotoshoot på tur i vakkert høstvær, hvor jo kofter er utmerkede plagg. Den ekstra krøllen midt på ryggen skyldes at jeg store deler av turen hadde passasjer. Med egen vandrestav, faktisk.

6 kommentarer:

 1. Så fin kofte! Ser ut som passformen er perfekt, deilig med god lengde.
  Fire farger på samme omgang er imponerende å komme seg gjennom! Jeg setter grensa ved to ;)

  SvarSlett
 2. Det ble en flott kofte! Fine farger du har brukt, og fire tråder på samme omgang er jo litt å holde styr på, men du fikset det bra, og det ser jevnt og fint ut. :-)

  SvarSlett
 3. For en flott kofte!!
  Er ofte innom og titter på alle de fine gamle koftene i koftegruppa, men har ennå ikke klart å bestemme meg for hvilken jeg har lyst til å strikke... Men en kofte blir nok å komme på pinnene i løpet av vinteren :)

  SvarSlett
 4. Nydelig kofte som er som skapt for deg. Et ordentlig blinkskudd! Fant bloggen din i dag. Må si du lager mye fint. Tenkte å legge meg til som følger, men fant ikke ut hvordan jeg skal gjøre det.

  Fortsatt god søndag fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Nydelig kofte du har strikket :) Har lenge vært ute etter mønster på den,men har ikke funnet d. Kunne du være så snill å fortelle kor jeg kan finne mønsteret? PLEASE :)
  Ha en fortsatt fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Den heter bare Svanedal 268, og mønsteret ligger under filer på Koftegruppa på Facebook. Se i billedalbumet for Svanedal. Håper du finner den!

   Slett