søndag 28. april 2013

Ikke så moro

Årets påskestrikk skulle være et prosjekt jeg hadde gledet meg til lenge, Pickles sin morogenser til eldstemann. Jeg var klar over at den var litt smal i fasongen, og tenkte at det er jo guttungen også, så det passer bra. Problemet var at jeg tilbragte påsken borte fra den lange, smale guttungen, og da vi møttes igjen etter at jeg hadde strikket 75% av genseren var det bare å innse at fullt SÅ smal var ikke gutten... 

Jeg rekte opp alt frem til mønsterpartiet og har økt en masse masker og strikket videre derfra etter eget hode. Oppskriften til Pickles-jentene er altså ikke fulgt annet enn for mønsteret i bærestykket. Jeg fikk litt lite garn i hovedfargen og la på litt mønster nederst også. 

Genseren er strikket i Dale Falk, og oppskriften er ikke betalt for, jeg har brukt den størrelsen som var gratis og altså justert en hel masse. Jeg har virkelig ikke lyst til å kritisere Pickles for mye, de har masse fine modeller og gjør mye bra for strikkingen for tiden, og jeg har ikke gitt dem mye støtte ved å handle hos dem. Men denne oppskriften anbefales altså mest som inspirasjon. Heldigvis er gensere fra toppen og ned ganske greie å improvisere - så sant man har mottakeren i nærheten....


Jeg skal supplere med actionbilde etterhvert, tenker jeg. Den sitter som støpt og er lang nok alle veier. Jeg kunne nok ha strikket en tanke lenger før jeg delte til ermer, men ikke så langt som oppskriften tilsier. 

2 kommentarer:

  1. Aldri morro og oppleve slik, men resultatet ble nydelig.

    SvarSlett
  2. Så bra at den ble bra tilslutt! Fint med mursteinsmønster nederst også.
    Jeg har vært ganske nådeløs i kritikken av dette mønsteret. Syns det er på sin plass når bare erfarne strikkere kan få til et nogenlunde greit resultat etter en masse opprekking og justering.

    SvarSlett