mandag 23. januar 2012

Farging av ull igjenEn fargingsrunde i ullredningstjeneste - alle klærne var så flekkete at det ikke fristet å bruke dem på en ny baby (det er virkelig noe annet når man kler på det barnet som faktisk har klint ned plagget i utgangspunktet...).

Herdins vinrød denne gangen - og som alltid herdins for naturlige fibre - selv om produsent og selgere mener at den er feil til ull. Den fungerer som bare det - til all ull som tåler en vanlig 40gradersvask. Og det gjør Janus, i høyeste grad, og også hjemmestrikk i babyull, og den lille stripete genseren fra kjære nedlagte Krokofanten. Alt tok fargen fint, og flekkene er bortevekk! Den hvite jakken mistet dog et par knapper på mystisk vis, men det er helt ok - knappene har i grunn vært litt for små og gått opp litt for lett, så da får jeg fikse det i samme slengen. 

Den lille blå bodyen er i ubehandlet ull og har blitt farget en gang før, med farge til bruk i kjele. Den har da også blitt godt brukt og ganske snodig i formen etterhvert. Så jeg visste at jeg ga den sin dødsdom som body ved å sende den på en vanlig 40gradersvask, men tanken var å få fin lilla ullfilt til å bruke til noe helt annet. Men Herdinsfarge ville den ikke ha, så den er fremdeles litt skjoldete blå. Men jeg finner nok noe å bruke det til. 

Ikke veldig gode bilder, men dere skjønner tegninga. Heia farging!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar