søndag 11. januar 2015

Resteluer

Det ble strikket mange luer i 2014. Maaange luer. Og i grunn alle i godt luegarn, stort sett Sublime Cashmere Merino og Drops Merino Extra Fine. Dermed var det en del rester igjen i strikkevesken da den siste julegaven var i boks, og romjulens prosjekt var å nyttigjøre seg av det.

Og selv om alle i familien har gode luer nå, så har guttas luer fra i sommer hatt litt av et eventyrlig liv siden skolestart i høst. De har overnattet mange morsomme steder, som under et buskas ved elvebredden, eller i ulike deler av skolegården. Det er nemlig slik at det ikke alltid er luevær når man skal hjem fra skolen selv om det var det når man gikk til. (Og tydeligvis ikke alltid slik at det er luevær når man går inn fra friminutt, selv om det var det når man gikk ut...) Så et ekstra sett med myke gode merinoluer til skolebarna var et selvsagt prosjekt. Og en til minstefrøkna følger sånn nesten av seg selv.Jeg slo til med refleksgarn i toppen på lua til han som snart skal gå hjem fra skolen alene for første gang. Jeg blir ikke helt enig med meg selv angående refleksgarn - det er unektelig praktisk, men selve plagget blir verken pent eller behagelig der man strikker det inn.


Luene er strikket på frihånd, med toddlerlueoppskriften min i bakhodet - samme maskeantall og stort sett samme felling som på liksomfletteversjonen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar