søndag 28. desember 2014

Årets julegaver - del 1: Hender

Når livet er på sitt mest hverdagshektiske, så trenger jeg å holde meg fast i en tråd og få inn noen strikkeomganger før dagen er over. Sånn har det vært i høst, og dermed har strikkepinnene vært i sving selv på dager så travle at man knapt orker å nevne alt som skal gjøres, skysses, møtes om, vaskes, ryddes, fores, følges opp og passes på. Gavestrikk er takknemlig å drive med i sånne tider, så kommer man i mål med ikke alt for lange mellomrom, og man kan være kreativ i små porsjoner. Dermed ble det en del strikkede julegaver i år også. Her er noen.


Siste fullførte julegave var Skedsmovotter til min sønn. Han ønsket seg "søttendemaivotter" - altså selbuaktige votter, og da denne lokale varianten ble lansert i november var vi på plass på husflidsmessa og jeg sikret meg oppskriften. Fotporene til hestene i kommunevåpenet, stabler med tømmerstokker, sagbladtagger og jernbaneskinner. Artige. Seksåringen ble glad. Strikket i PT2 og Tove.


I slekt med Skedsmovottene var et søtt lite par med fingerløse vanter, i mønsteret Strawberry Victorian Mitts - en fin gratisoppskrift som lett kan anbefales.De siste hendene som fikk klær var min datters og hennes kusines, der ble det strikket to par votter etter oppskriften jeg har brukt mange ganger før - Basic Children's Mittens, med Viking naturgarn. En kanonkombinasjon som gir gode og myke votter som tover seg enda bedre i bruk. De første er lilla, det vises ikke på bildet.
Jo, også et par håndledd til fikk noe, et enkelt par pulsvanter i deilig Sublime Cashmere Merino, etter oppskrift fra Drops. Det var to, altså, men det fikk jeg ikke til å fotografere selv, disse må nestens ses på.Flere gaver følger.

1 kommentar: