onsdag 31. juli 2013

Gul og gulereLivets gang kan være vanskelig å håndtere for noen hver av oss, og da eldstemann fikk beskjed om at det var på tide at hans gule hettegenser måtte gå videre til broren var det en trist dag. Så spurte han så pent som jeg nesten ikke trodde han var i stand til om jeg ikke kunne være så snill å strikke en til til ham. Mammaen er jo ikke akkurat så vond å be, og jommen hadde jeg en del igjen av det snodige ebay-garnet jeg brukte til den første i 2010. Ikke nok til en hel genser, riktignok, men mer enn nok til en halv, og dessuten hadde jeg mengder med gul triplex av ulik innfarging som lå og ventet på et stripeprosjekt. 


Mønsteret er Wonderful Wallaby - et fullstendig analogt papirmønster, det eneste mønsteret jeg har bestilt pr. post fra USA, tror jeg. Ikke fordi en enkel raglanfelt hettegenser er så vanskelig å finne mønster til (eller tenke ut selv), men fordi jeg lot meg sjarmere av konseptet. Det er en søt liten bok, nærmest, med mønsteret i alle størrelser nesten i prosaform. Størrelsene er små, og femåringen har maskeantall til størrelse ti år og lengdene etter brorens faktiske størrelse som femåring, mens nestenåtteåringen har maskeantall til størrelse tolv år og lengdene tilpasset seg selv. 


Så skal han få slippe å starte i tredjeklasse uten en gul hettegenser. Det er han godt fornøyd med.

2 kommentarer:

  1. Dette klarte du med glans! Viktig å oppfylle guttenes ønsker om litt nytt når noe annet er for smått.

    Ha en fin helg!

    SvarSlett
  2. Ikke alltid lett for eldste når yngste hiver seg over arvetøyet! Så kjekt å kunne strikke en større til eldste, sånn at de hadde lignende!

    SvarSlett