lørdag 23. mars 2013

Fin kaviar

 Jakten på Den Perfekte Strikkakjolen er en drivkraft for resten av livet, tror jeg, men et steg på veien har jeg funnet i Caviar. (Ravelrylenke, det er der mønsteret selges.)


Mønsteret er en sann fryd for strikkenerder med utrolig mange fine finesser, man strikker fra noen få masker bak i nakken, og alt av forming av skulder og ermer gjøres ved finurlige økinger. Kjolen er helt sømløs og går radig å strikke på pinne 4,5.


Garnet var også en positiv overraskelse, Holst Samarkand ull/silke - 575 meter pr. 100 gram - strikket med dobbelt tråd var det nærmest som om garnet vokste under arbeid og fylte godt opp. Likevel holder vekten seg nede, og kjolen er lett og varm - totalt veier den 440 gram (størrelse M), så alt garnet til kjolen ble kjøpt på en eneste spole til under 200-kronersgrensen. Garnet er kjøpt fra holstgarn.dk for en tid tilbake. Samme produsent har garnet Supersoft i 100% ull, med samme løpelengde. Det må jo også kunne bli bra?


Jeg har alt bestilt en ny spole fra Holst - denne gangen supersoft - til Caviar II - denne vil jeg ha flere av!

6 kommentarer:

 1. Nydelig kjole! Artig med kjole i ett stykke:)

  SvarSlett
 2. Kjempe fin kjole. Jeg har også lett etter mønster til strikket kjole som ikke blir så veldig tykk, men allikevel passe varm om vinteren. Men hvor kjøper du det garnet? Er det norsk og på internett?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - jeg har oppdatert innlegget med mer info om garnet. :)

   Slett
 3. Oj, der fikk jeg lyst til å strikke meg en kjole... Det har jeg ikke sett poenget med før;). Har et sjal i ull/bomull fra Holst, tenker det vil også være bra. Holst har fantastisk garn!

  SvarSlett