tirsdag 20. november 2012

Første bursdagskjole


Ettåringen ble feiret i helgen, som seg hør og bør. Og antrekket var strikket. Jeg falt for designet fra Rauma mest på grunn av retrokontrasten i kantingen og i buksen dengang jeg kjøpte heftet. Men garnet jeg valgte, et brunt garn fra Jojoland av litt ukjent opprinnelse, hadde så fint fargespill i seg at det ikke var behov for noen sprek kanting. Dessuten droppet jeg å strikke buksen til, det er varmt nok med ullkjole i selskap. Jeg strikket heller ikke lommer på.


Flettene i toppen er virkelig nydelige. De er de samme foran og bak. Jeg har erfaring med at oppskriftene fra Rauma er ganske brede, selv når jeg holder strikkefastheten (noe jeg klarte når jeg strikket med litt tynnere garn, ellers er det jo ikke så enkelt å gå ned i pinnestørrelse fra 2 og 2,5), så jeg strikket med maskeantallet til 6 måneder og lengden til 12 måneder. Det gikk helt fint, selv om kjolen er litt trang å dra over hodet, selv med knepping på skulderen. Det overlever vi, det er tross alt finest når kjolen ikke ser ut som den detter av. 


Jeg droppet også å strikke sokkene som hørte til, og forsøkte meg i stedet på Saartje's bootees som jeg har sett mange steder, men aldri prøvd selv. Med så tynt garn ble de litt lite stødige for ikkegående babyføtter, så de datt av i helt normal babysokkstil. Kanskje jeg prøver igjen siden med et tykkere garn.

Og så er spørsmålet - skal dette innlegget tagges med baby, tro, eller er vi nå over på barn? Tror jeg setter begge deler, jeg.

4 kommentarer:

  1. Gratulerer med ettårsdag til minstefrøkna! Og takk for sist, det var veldig kjekt å sette et fjes på bloggen.

    SvarSlett
  2. Nydelig kjole til ett års feiring!! Jeg er utrolig glad i fletter... :)

    SvarSlett
  3. Nydelig kjole på en herlig jente. Flott at ikke alt er rosa og lilla på denne alderen :)

    SvarSlett