lørdag 7. april 2012

Restegarnshengere


I arvegarnet mitt var det noen bittenøster med egne farger, og andre farger har jeg allerede brukt litt av. Dermed fant jeg inspirasjonen til å gjøre noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, nemlig å strikke kleshengertrekk. Kleshengere med strikket trekk er det eneste som duger til strikkakjoler og jerseykjoler og andre kjoler som lett siger ned av hengere og blir dumme i fasongen.

Jeg gadd ikke lete opp noen oppskrift, men kan jo dele den jeg endte opp med:

Pinne tre, legg opp fem masker. La det være en lang hale av garn.
På annenhver pinne strikker du både foran og bak i maske nr. 2 og nest siste maske, frem til du får 19 masker totalt. Etter det fortsetter du med 1r, strikk foran og bak i neste, strikk til tre masker igjen, 2 vridd rett sammen, 1r - og alle rett på pinnen tilbake.

Strikk til litt kortere enn kleshengeren, trekket skal strekkes på plass. Så feller du ved å strikke sammen to masker i hver side innenfor kantmasken på annenhver pinne til du er tilbake på fem masker, fell av.

Jeg har sydd sammen på toppen, men det går jo like fint å stikke kroken gjennom på midten og sy sammen under. Syr du på toppen er det lurt å sy litt fra begge ender før du ser hva som blir midt på.

Jeg er fornøyd med skråstrikkingen, den ble liggende fint på hengeren. Så nå er det bare å hamstre gamle trehengere, for restegarn er ikke mangelvare!
Published with Blogger-droid v2.0.4

1 kommentar:

  1. Så koselig med kleshengertrekk, husker at mormor strikka det. Og du er så flink til å bruke opp restegarn!

    SvarSlett