tirsdag 27. mars 2012

Husets grønne hjerte

Mars har ikke vært bloggingens måned, vi har vært opptatt med andre ting her i hurlumheihuset.


Det er vår!

Og våren kommer til å vare evig i vårt kjøkken, husets hjerte. Siden nyttår har det vært unntakstilstand, konstruksjonsområde og delvis desentralisert kjøkkendrift. Nå er det veldig veldig godt å kunne slå seg til ro i vårt nyrenoverte knutepunkt.

Vi har dog tatt de fleste bildene på kveldstid, for å se litt mer enn den overveldende vårsolen som har hengt over oss de siste dagene. Ta en titt:


Rommet var et sammensurium av ulike elementer fra hele 1900-tallet, som resten av huset vårt også er. Dermed hadde det liten hensikt i å søke tilbake til noe slags original forfatning, vi fikk heller mulighet til å leke oss med alt vi synes er fint. Som korkgulv. Og tjukk heltrebenk. Samtidig som vi tok vare på den herlige dype utslagsvasken, skråskapene og alle andre fine skap.


Veggene var en slags gul, taket en slags grå, og innredningen en slags matt mørk mint. Gulvet var vinyl med treimitasjon. Det spiller ikke så stor rolle, forsåvidt, alt er malt eller endret. Det var heller ikke opplegg for oppvaskmaskin.


Det var ikke ventilator eller noen særlig innredning rundt komfyrplassen, der var det også for trangt for standardløsninger. Så der har vi bygget vårt eget, med bittelitt hjelp fra ikea. Overskapene er delvis gjenbruk, med nye fronter.


Kaffen har fått hedersplass, og er alltid tilgjengelig. Puh!


Fargen kom med kjøpet av lampa. En tradisjonell dansk Værkstedlampe i grønn, rett og slett. Bildene er ikke helt konsekvente, ser jeg, men fargen er altså grønn. Dog ikke en grønnfarge som det var veldig lett å finne i fargekartene, det tok noen forsøk før vi fant den. Gardinen er funnet i barneavdelingen hos den lokale sybutikken, det er faktisk ikke første gang vi har barnestoff som kjøkkengardin... og min gode mann har laget et bredt plantebrett til vinduet, som har herlig morgensol. 


Og siden dette er en strikkeblogg - gryteklutene har jeg altså heklet. Oppskrift her, garnet er mandarin naturell. Som altså har riktig grønnfarge i fargekartet - den heter 8514 eplegrønn. Hurra! 


Rommet er et rom anno 2012, vi har ingen ambisjoner om noe autentisk retro fra noen annen tid. Men mannen og jeg er 1978-modeller, og da denne dukket opp i bruktbutikken, måtte den få være med. Der, ja. 

Vi er svært så fornøyde og ikke så rent lite stolte av oss selv. Og er glad for å være i mål med et krevende prosjekt ved siden av tre barn inkludert en liten baby. Det lover godt for resten av huset. Som vi ikke skal tenke på helt med det første. 

2 kommentarer:

  1. Så kult det ble!
    Gleder meg til å se det på ordentlig.

    SvarSlett
  2. OI, så fint det er blitt! Utrolig gøy å se hvordan man kan gjøre noe så bra med (relativt) enkle midler. Knallkul grønnfarge! Gleder meg til å se :)

    SvarSlett