lørdag 18. februar 2012

Gjestesenger å bli glad av

Vi har arvet to billige ikea-rammemadrasser med ben, som har fungert som gjestesenger der de har bodd før. Det skal de være hos oss også, men vi har ikke noe gjesterom å sette de vekk på. Derimot har vi et stort lekerom, en stue, og der kan de godt få være. Men da kan de ikke være grå!


Trekking av rammemadrasser er jo så enkelt at det knapt kan kalles håndverk, bare legg dem på et stoff og stift i vei. Men det blir jo så fint, så fint.En blir stående i herjekroken, som ellers også består av to madrasser i samme trekk (jada, vi har en del sovemuligheter for gjester nå), og lekeputer som egentlig er halve sprinkelsengmadrasser med trekk. Putene oppå sengen er stort sett hjemmesydd, bortsett fra de lange runde, og er både fra mannens skoletid og fra den herlige mørkeblå sofaen i vårt første felles hjem. Det fine lappeteppet er min mors verk, det fikk eldstemann da han ble fire. Og den søte lille røde benken er et loppisfunn, pyntet med en wallsticker, og er full av briotog.


Den andre står foreløpig i sittedelen av rommet, som en del av salongen. Vi får se hvor den ender når vi kommer i gang med innredning av alle barnas rom, uansett er de begge relativt enkle å flytte rundt på ved behov. Her har den fått selskap av det fine hekleteppet, som er noe av det aller første jeg heklet, for minst tyve år siden. Stjerneputene ble heklet i neste periode i ungdomstiden, da fargene i hekleteppet forlengst var definert helt ut. Den store puta er et ikea-putetrekk fylt med en dyne og pute med trekk ferdig på, så vi tar i mot overnattingsgjester på kort varsel (sånn bortsett fra at jeg ikke er i mål med planen om lystett gardin i det enorme vinduet rett der).


Stoffet sengene er trukket med er fra ikea og er virkelig til å bli glad av, eller hva? 

2 kommentarer:

  1. For en knallide! Vi har to likens som skal bli gjestesenger, og de er superstygge i trekket, men er gode i fjærene. TAKKER!

    SvarSlett
    Svar
    1. Å ja, de sengene var til å bli glad av, kjempefine!

      Slett