onsdag 14. august 2013

Nonstoptrøya - en liten suksesshistorie

I dag er det tre år siden jeg la ut mønsteret til Nonstoptrøya på Ravelry. Og i dag har jeg lyst til å feire bittelitt, for den har virkelig hatt et rikt og verdensomspennende liv så langt.


For de som ikke er på Ravelry, så kan jeg fortelle at det er et fantastisk interaktivt nettsted for strikkere. De har tre millioner brukere verden over. Der ligger det bokstavelig talt hundretusenvis av strikkeoppskrifter, og hver bruker kan opprette et strikkeprosjekt knyttet til en oppskrift og et garn - og vise hvordan oppskriften blir med det og det garnet, eller hvordan ens egen versjon av oppskriften ble.

I dag er det 408 som har registrert på Ravelry at de har strikket trøya etter oppskriften min. (Dette må du være medlem i Ravelry for å få se) 408 prosjekter, litt færre strikkere, da noen har strikket flere. Strikkere fra hele verden! I all slags garn, og mange fine variasjoner og egne tilpasninger.

La meg snike inn et dårlig skjermbilde av det som vises for medlemmer. Dette er en av 17(!) slike sider med prosjekter basert på oppskriften:


Men ikke nok med det! Oppskriften er lastet ned 4774 ganger fra Ravelry! Og den blir stadig lastet ned, bare de siste dagene ser statistikken sånn ut:Hver dag! Det er utrolig. Det er vel rimelig å anta at den blir strikket av noen flere enn de som legger inn prosjektene sine på Ravelry.


Og ikke nok med det heller - innlegget med oppskriften her i bloggen er også bloggens soleklare treffvinner, med 2451 treff siden det ble lagt ut for et par år siden.

Mitt første strikkedesign har altså vært en mye større suksess enn jeg hadde forestilt meg på forhånd. Det er så gøy å være med i et internasjonalt fellesskap hvor man deler av sine gode ideer. Jeg har ikke tjent en krone på suksessen, men jeg nyter stadig godt av at andre legger ut gratisoppskrifter - og sånne oppskrifter som dette her, hvor det egentlig bare er å tenke seg frem og regne litt - synes jeg det er litt for ille å ta penger for. Neste oppskrift jeg skal dytte inn i Ravelry er Dobbeltribbtoddlerluen (det er litt morsomt med et langt og kronglete navn, er det ikke?) som jommen også skal få lov til å forbli gratis. Trøyer og luer til (små)folket!

Selv har jeg ikke strikket en trøye på aldri så lenge, skal jeg innrømme. Barna mine er smale og vokser jo aldri ut av sine.... men denne første originale i ferskenfarget Admiral Bambus må vel passe best til minstefrøkna nå, hvor er den blitt av, tro? På tide å ta en opptelling, tror jeg. Kanskje vi trenger flere likevel. Det går jo unektelig mot kjøligere tider.3 kommentarer:

  1. tusen takk for den oppskriften ja, har akurat blitt ferdig med en til babyen i magen, og den er så stor at den kommer til å vare i en liten evighet

    SvarSlett
  2. Det er fantastisk! Og utrolig moro når et mønster blir brukt så mye! Gratulerer!

    SvarSlett
  3. En av mine favoritter, spesielt voksenutgaven. Den bruker jeg masse!

    SvarSlett