søndag 31. mai 2015

Fylle på i toppen

I samme ånd som forrige innlegg har jeg strikket nok et plagg som neppe får mye bruk i 2015. Jeg har lenge hatt lyst til å strikke etter den gamle oppskriften på Fanagenser med rundfelling som Sandnes garn har liggende ute som gratisoppskrift. Garn - Falk - ble kjøpt inn til en genser i str 10-12 år på opphørssalg i fjor, og har ligget på hyllen og ventet, vel vitende om at gutta i heimen faktisk har ullgensere som passer i øyeblikket.

Men plutselig havnet den på pinnen likevel. Fint å strikke Fana, selv om jeg litt sent oppdaget at jeg hadde sabotert meg selv - denne oppskriften har nemlig forskjøvne lus, for at det skal se nogenlunde ordentlig ut i rundfellingen - mens jeg hadde strikket alt med lus over hverandre. Dermed ble det en kombinasjon av raglan sammen med rundfelling akkurat i mønsterstykket. Hadde neppe valgt den løsningen igjen, men genseren er fin likevel, synes jeg. Det synes heldigvis også han som først skal bruke den - når han bare har vokst noen centimeter til. Det tar jo ikke lang tid i den alderen.


fredag 29. mai 2015

Godt med alt som er gjort

... som for eksempel å strikke en skolekjole til hun som nå er tre? 

Jeg trengte et bussvennlig strikketøy og stupte i lageret og fant det planlagte prosjektet med et fint hespe fra Ullcentrum Öland og noe ubestemmelig grått. Det har hele tiden vært planen å strikke stripekjole av det, og det funker på buss. Men i en kombinasjon av at bussturen var barnefri og jeg hadde lyst til å bruke hele det fargeskiftende hespet, så endte vi opp med en ganske diger kjole. Som kommer til å bli brukt, og det blir frøkna i huset som skal få innvie den, men det blir ikke i år. 


Oppskriften er (mer eller mindre fulgt) Mauna, som jeg også har strikket før, og kommer til å strikke igjen. Anbefales!