tirsdag 22. april 2014

Overraskelse

Min mann har sjelden vært øverst på listen over mottakerne av mine strikkegreier, tvert i mot er han muligens den av mine nærmeste som har fått minst av meg i de drøye tretten årene vi har holdt sammen. For en tid tilbake kjøpte jeg garn (Dale Falk) og bestemte meg for å gjøre noe med det. Men så var det å finne riktig mønster.... 

Til slutt endte jeg med å kjøpe mønsteret Dr. Science Zipped Jacket som hadde mye greier jeg visste han ville like. Imidlertid hadde det ikke alt jeg liker, så det ble en god del tilpasning av mønsteret for å få det til å bli strikket mest mulig i ett stykke. Asynkron raglanfelling har jeg ikke mye erfaring med, men det funker det også, og hadde funket enda bedre om jeg hadde husket hvilken størrelse jeg strikket og riktig maskeantall som skulle felles. Men - fordelen med å strikke alt på en gang er at å trikse ting til underveis i hvert fall kan gjøres symmetrisk.


Innsetting av glidelås er jeg heller ikke kjempegod på, og denne ble sydd på med kjedesting, så sømmen er både diskret og bygger lite. Men glidelåsen krøller seg, det irriterer meg litt. Mottakeren, derimot, synes ikke det gjør noen verdens ting, og er kjempefornøyd med jakka si.


Og altså - hele poenget - denne ble strikket i smug. Mannen ante ingenting. Det var stas å overraske! 
2 kommentarer:

  1. Stilig jakke! Skjønner godt at han var glad for denne!
    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Smugstrikking av herregenser, imponerende! Flott mønster. Jeg har mål om herregenser i år, siden vi må tilbake til 2009 for å finne plagg til mannen.

    SvarSlett