mandag 29. desember 2014

Årets julegaver - del 2: Ninjabonanza

For lenge siden kom jeg over gratisoppskriften Gussetted Helmet Liner på ravelry, og la den i køen min. For en lur idé - en finlandshette som man kan velge om man vil ha stor eller liten åpning på, ganske tynn, så den passer under hjelmer (det er det den er designet for), og som i grunn kan se litt ut som om man har på matchende buff og lue, fremfor den veldige bankranerfølelsen.

Tenkte jeg.

Mine sønner på seks og ni, reagerte med et spontant og unisont: Ninja! Og sto rett i kampsportposisjoner.

Uansett, så konkluderte jeg med "at det er en nyttig ting kan ingen komme fra", og kjøpte inn garn til å strikke en hel haug. En hel haug. Jeg har to sønner, fire nevøer, tre svogere og en mann og en far som alle fikk slike. Strikket i Sublime Cashmere Merino og Drops Merino Extra Fine - som jeg håper oppfører seg bra i dette formatet.



Av en eller annen grunn tenkte jeg kun mannlige mottakere av disse, men lillefrøkna her i huset var tydelig på at det ville hun også ha. Og da får hun, selvsagt.



De er litt i tynneste laget når vi har hatt det kaldere enn -10 her siden jul, men de har blitt testet og godkjent likevel her i huset. I kveld var det en kveldsaketur.



1 kommentar: