søndag 22. september 2013

Barnerom!

Det nærmer seg to år siden vi flyttet inn, og på den tiden har sønnene våre på fem og straks åtte fått boltre seg på et stort, slitent rom med litt ekkelt vegg til vegg-teppe. Foruten en stor lekestue som jeg har vist frem litt før.

Nå har vi lagt inn et høyere gir en periode for å fullføre prosjektet som skulle resultere i to gutterom. Det innebar å flytte en dør fra en vegg til en annen på det ene rommet, og flytte en dør fra en vegg som skulle bort til en vegg som slett ikke fantes på det andre rommet. Alle som har renovert vet at riving og tilpassing er den tyngste delen av jobben, og den synes ikke på bildene.... men ha det i bakhodet da dere, at dette er helt nye rom. Og det er verdt det, da, synes dere ikke, når dere ser at gutta nå har fått fine, store, lyse rom som de kan trekke seg litt tilbake fra bror og dille med det de liker best?

Femåringen sitt rom ser slik ut:


Skrivebordet er laget på en skuffeseksjon fra en kjøkkeninnredning vi har til overs. Lampa er min gamle skrivebordslampe.


De innebygde skapene var der fra før, og plassen i mellom var akkurat passe til en liten sovealkove. Jeg kunne ikke motstå fristelsen til å lage et lite forheng...


Inni her sover han i skrivende stund.


En god stol er luksus når man har plass til det. Plass til bilteppet var det rommets eier gledet seg aller mest til.

Nestenåtteåringens rom ser slik ut:


Skrivebordet får plass bak en vegg med en artig vinkel, og har utsikt ut mot gata.


Ved siden er det plass til trommeøvingsplass. Takk til skolekorpset for å satse på øvingstrommer, og ikke skarptromme!


Også her var det et innebygget skap fra før, og plass til en god stol.


Og seng, nattbord og vekkeklokke, som gutten faktisk gleder seg til i morgen tidlig! Soloppgangslamper var på tilbud på Clas Ohlson for en tid tilbake, men var for skummelt for femåringen. (Dette rommet er så nytt at det ikke har fått permanent strømopplegg. Skjøteledningene skal vekk om en liten stund.)

Gangen i mellom rommene havner ikke i bloggen på en stund... vi har nok igjen til å holde oss i aktivitet en god stund til i dette huset vårt. Men vi koser oss med å realisere husets enorme potensiale. Det føles godt å gjøre det meste selv og få det akkurat slik som vi vil ha det. 

2 kommentarer:

  1. Det ser helt fabelaktig ut!Gleder meg til å se det "live"Kanskje det er plass til et selvblåst glass? :-)

    SvarSlett