onsdag 25. november 2015

Sikksakkrefleks

Marion R lager fine luer, og hun følger jeg på instagram, så da hun plutselig annonserer mønstersalg er jeg ikke alltid så vond å be. Slik fikk jeg mønsteret til Zigzag-luen i hus.

Strikket i mørke sisu-gråfarger, midt mens mørketiden seg på, fant jeg ut at denne måtte refleksifiseres. Mottakeren fikk velge mellom refleksdusk og refleksbrodering en sikksakkrunde rundt, og endte til slutt opp med å velge begge deler.


Fin lue uten å være belyst.


Fin lue som er belyst.

Så får det heller være at mottakeren har funnet ut at dusk ikke er greia på skolen, liksom. Så lua blir ikke brukt der. 

søndag 22. november 2015

Vottefokus 8: Eventyrvotter

Det er altså ikke annet enn god timing når en gjeng av de beste damer strikke-Norge har å by på slår seg sammen og lager vottebok sånn midt mens eget vottefokus er på høyden. Altså, boka startet for et år siden med en e-bok, og den har ligget på ønskelisten lenge - men da papirboka kom rett før min egen bursdag, var det umulig å ikke ta det som et tegn.

Første par ut fra boken er ikke av de største, men ble noen bittesmå votter etter mønsteret som heter Tommelise - litt fordi man sjelden slipper unna tantestrikk når man får gaver fra denne tanta her.


Strikket i arvegarn/kamgarn er de myke og glansfulle og ble et fint tilskudd til soveskinnet som var den egentlige dåpsgaven.


Snorene er strikket på strikkemølle, det er moro. Boka er knallfin, og det var overraskende nyttig at diagrammene er nummererte, det har jeg aldri savnet før, men det var brillefint.

Det kommer flere votter fra denne boka!