tirsdag 30. september 2014

Barselgave


En klassisk og praktisk barselgave føk av pinnene i sommer - en nonstoptrøye og en djevellue etter Gros oppskrift. Strikket i et nøste Zauberball kjøpt på snarvisitt til Tyskland i sommer.

torsdag 25. september 2014

Lego på display

Gutta er i huset er glad i lego, og kanskje mer enn noe annet glad i legofigurene. De er overalt. Over alt. Og ofte med i senga.

Dermed fikk vi et akutt behov for å gi dem et sted å høre hjemme. Man tager noen blyantbrett eller noe fra Søstrene grene, noen festebeslag og et par baseplater som man kan skjære litt i. Og kontaktlim.


Og så smeller man det sammen og henger over senga, og lar kreativiteten råde. (Hyllen er festet i underkant også, det synes visst ikke.)


(Bildet ved siden er fra idyllisk strandliv i sommer, rammet inn av håndståeren selv.)


tirsdag 23. september 2014

Beinafjell

Mellomsten her i huset lider under skjebnen å være rundt 10 cm kortere enn sin bror, noe som i praksis betyr at det er relativt lite rasjonelt å skulle strikke store plagg direkte til ham. I alle fall så lenge de driver å vokser så fort som de gjør - én bror klarer ikke å slite stort på en ullgenser før den er for liten, og vips passer den til bror 2.

For å kompensere for det fikk seksåringen velge seg et par votter til vinteren. Og da falt valget på vottene som het Beinafjell i den islandske votteboken Varme hender som jeg lånte på biblioteket. Oppskriften kan også kjøpes på Ravelry. 

Jeg vet ikke hva navnet kommer av, men hodeskaller er det. Jeg strikket med Daletta, og da ble det alt for trangt med oppgitte pinner, men med hakket større ble det fint. 


søndag 21. september 2014

Et slags familiebilde


Jeg fikk en del Sublime Cashmere Merino Silk til jul, og et sommerprosjekt ble å trylle det om til gode overgangsluer til hele familien. Fin sommerstrikk, praktisk resultat, superdeilig garn. 

Med to gutter og ei jente og som generelt mer glad i glade barnefarger enn gutte/jentefarger (ærlig talt, det er en så utrolig liten del av fargeskalaen som dekkes av det), så har jeg generelt ingen problemer med å la lillefrøkna arve alt som er av guttas klær og bruke hele fargeskalaen på alle tre. Men likevel havnet jeg midt i stereotypien denne gangen. Og det må være greit - alle fem er strålende fornøyd med nye og myke luer, som allerede har vært i bruk noen tidlige morgener. (Og begge skoleguttas har blitt liggende igjen på skolen et par dager, så vi får håpe de fremdeles er i omløp til våren). 

Oppskriften til guttas luer har jeg brukt før, den er her (ravelrylenke). Mannens er en justert variant. Min lue er basert på denne, og frøknas lue er improvisert med samme utgangspunkt.

lørdag 20. september 2014

Take II

Sommerkjolen jeg strikket på tampen i fjor, måtte strikkes om. Det var som forventet, så det gjorde jeg gjerne. Kjolen er for lengst overrakt eieren og i bruk, får jeg høre. 

'

Dermed kunne jeg trygt bruke opp restegarnet til en snasen liten veske. Og med litt oppi er det en kurant bursdagsgave i år også, gitt. Oppskrift her (ravelrylenke).