tirsdag 30. oktober 2012

Skamløst idétyveri


Jeg så genserne til yporqé og sukket - dette er jo de perfekte genserne for gutta mine. Gensere med fly, som inviterer til lek! (Og løping og hopping og laging av morsomme lyder og alt som er gøy).

Men så satt diy-nissen på skulderen min og sa "du har jo akkurat kjøpt tekstiltusjer på clas ohlson". Så da var det bare innkjøp av et par cubus-gensere som gjensto før jeg fikk testet ut mine tegneferdigheter. Det var moro!


Jeg ba om et actionbilde, og fikk et flaksebilde. Og et uttrykk som fortalte meg at det var det eneste jeg kom til å få...


Bildet av flyet fant jeg via google på alternair.com, og flyet er faktisk et elektrisk selvbyggerfly. Det er kult!

søndag 28. oktober 2012

Varm hals

Jeg falt for mønsteret Witch's Oven Cowl (ravelrylenke) da jeg så det på ravelry. Jeg har aldri vært noen stor fan av flammemønster, men i dette formatet gjorde det seg godt. Kanskje er jeg også de siste årene litt påvirket av å leve med noen som synes tøffe motiver er....ja, tøft. Oppskriften er til voksne, men jeg gikk ned et par pinnestørrelser og fikk en vidde som passet bedre til barn.


 Mønsteret har egentlig den mørkeste fargen nederst, så den til høyre er det riktige. Det husket ikke jeg da jeg startet på den til venstre, men jeg synes omvendt var like bra. Og siden dette er en type plagg som ikke kan gis til bare en bror var det uansett greit å strikke to litt ulike, så vet vi hvem sin hals vi leter etter...


Ingen flapper ned på overkroppen, og den sitter ikke veldig tett mot halsen, så den er nok ikke det beste valget for de aller kaldeste dagene. Men glattstrikket mønsterstrikk i smart fra Sandnes vil være lunt og godt og ikke bygge for mye under vinterjakker med høye krager. Og fryser man, kan man dukke ned i flammene.

lørdag 27. oktober 2012

Før eller siden vil den passe

Prøvelapper er for pyser! Når jeg velger størrelser på det jeg skal strikke, resonnerer jeg for eksempel sånn: Mine barn har i overkant store hoder, internasjonale luestørrelser vil ofte bomme med et hakk. Tynnere garn gir smalere resultat, min strikketeknikk kan være løs nok til å kompensere for det. Altså - når jeg også vil strikke den populære I heart cables, så velger jeg selvsagt toddlerstørrelsen til min snartettåring. Og siden tynnere garn kan gi litt kortere resultat også, så strikker jeg litt lenger ribbestrikkdel.


I nydeligste Rowangarn, pure wool 4 ply, så mykt og deilig! Tanken var å få en fin ørelapplue til denne høsten og vinteren.

Men altså, lua er søt på mottakeren, men når den passer perfekt til begge brødrene på 4 og 7, så er det kanskje greit å si at jeg bommet på størrelsen?



Godt er det at den passer før eller siden. Jeg får strikke en annen som passer nå.

fredag 26. oktober 2012

Tre inn




Kjapp, ustylet rapport fra vår entré som er i størrelsen utfordrende. Trappegangen innforbi har ikke en ledig desimeter vegg å sette møbler inntil, så alt yttertøyrelatert som er i bruk må få plass, for fem personer og kanskje en og annen gjest. Og sitteplass! Plassbygde møbler ble løsningen, med tilskåret madrass trukket i plastbelagt bomull, og et strøk med hvitt (dvs. lys antikk) på veggene ga bedre kontrast til fargedetaljene enn kremfargen som var der. Særlig når fargen går igjen på innredningen. Vinylskiferen er ikke vårt valg, men funker helt greit i et rom som tidvis aldri vil bli helt tørt. 

En fungerende entré har stor verdi i en småbarnsfamilie - det er veldig deilig å være i mål med denne. 

tirsdag 23. oktober 2012

Barnebok om strikking

Helt usponset innlegg - men jeg vil gjerne dele. Damen bak den lekre bloggen Never not knitting har skrevet en barnebok om strikking! Den må rett og slett inn i vår ganske omfattende barneboksamling. At den er på engelsk er ikke noe stort problem, vi har mange billedbøker på engelsk og diverse andre språk - der man ikke klarer å simultanoversette, kan man finne på teksten selv.


Boka er nå klar for forhåndsbestilling - og alle som forhåndsbestiller får med papirdukker, klistremerker og et puslespill - og oppskriften på Annies cardigan (som selvsagt er samme damens design) gratis.

Selve boka koster ikke så mye, men den blir omtrent dobbelt så dyr med porto, så er du av typen som ergrer deg over det kan du glemme dette. Likevel - totalen med porto blir på rundt 205 kroner med dagens kurs - det er ikke mer enn at jeg tar meg råd til å sjanse på at dette blir en hyggelig pakke å få!

lørdag 20. oktober 2012

Lang vei mot vest

Nevøen skulle ha en vest, tenkte jeg. Og etterhvert tenkte jeg at den skulle strikkes med en liten beholdning med Marks & Kattens eco multi som bodde i lageret. Tanken var også en liten flettedetalj, ikke for stor, det er tross alt fargeskiftende garn. Jeg lette og jeg lette og fant bare ting jeg til nød kunne tilpasse. Kanskje sette sammen litt herfra og derfra? Jeg begynte på et mønster på pinne fire og så at nei, det går ikke. Garnet er for tykt, det hadde blitt rustning.

Og så, sånn midt i glaninga, dukket Street vest (ravelrylenke) opp. Helt perfekt og tilogmed med størrelse 5 år, som passer perfekt til en nordisk fireåring. I hvertfall til min nordiske fireåring som fikk gleden av å prøve fetterens bursdagsgave. Hurra! Og jommen et godt bevis på at det ikke er mange tanker som er utenkt i den internasjonale strikkeverden i dag.



søndag 14. oktober 2012

Sett det før?

Skappel?

Pickles?

Forbrytelsen 3?

Alle fra en loppisskatt fra 1984/85. Om den siste står det (fra 1984): Genseren er designet i Danmark og strikkes skrått - en strikkemetode som er populær akkurat nå.

Det er jo litt morsomt at ting kommer igjen. Og helt i orden at de veldig stramme vrangbordene har blitt borte underveis. Lurer litt på den skråstrikkede, jeg altså... Prøve i barnestørrelse først, kanskje?

lørdag 13. oktober 2012

Kjolestrikk

På pinnene: kjoler til kvinnene i generasjonen over og under meg. Den minste startet med 200 masker, den største med 168. Det er en god ting at den største går fortest fremover! Ganske så ulike kjoler, det artige er at de skal kantes med akkurat den samme heklekanten.

Fortsettelse følger!

fredag 5. oktober 2012

Album

Vi har tatt en del bilder av barna hos fotograf, og delt villig ut til foreldre, besteforeldre og søsken. Men med tre barn blir det jo en del bilder, og vi innser at kanskje ikke alle ønsker å tapetsere veggene med våre barn. Jeg fant noen kjekke album på ebay som passet til 13x18 bildene vi pleier å gå for, men de var litt kjipe i fargene, synes jeg. Så da sydde jeg trekk til dem. Og søstrene våre kan få velge om de vil ha våre barn på veggen eller i et søtt lite album.







tirsdag 2. oktober 2012

Svogertøfler



Min svoger falt pladask for de tovede små skoene jeg lagde til hans datter til jul. Sånne ville han også ha! Mønsteret Fat Baby Booties fantes ikke i hans størrelse, gitt, et mønster fra Birthe Årthuns bok Krymp! gjorde imidlertid det. Strikket i 3-tråds Hifagarn ble de tjukke og gode - og kantet med farger som for meg virker mest julete, men for mottakeren handler mest om fotball. Jeg gjør det som skal til for å få litt farge på en mann...