tirsdag 28. august 2012

Turkis tohjuling

Omlakkering av barnesykler er moro! 


Denne var originalt sort og rød, og mellomsten som nå overtar den i ny drakt er fjerde barnet som sykler på 
den. Eldste insisterte på å beholde den slik den var da vi overtok den, med et bittelite spindelvev på et klistremerke var den selvsagt spiderman-sykkel. Men nestemann var klar for noe friskere. 


Rent estetisk burde vel Lynet McQueen også skiftes ut, men prøv å si det til en fireåring... som forøvrig ikke sykler på denne alene helt ennå, men det klarer han så fort han bestemmer seg for at han vil - prøveturene vi har hatt har vært nesten helt i mål. I mellomtiden har han løpesykkel, og denne venter til han er klar. 


søndag 26. august 2012

Soverom 1 av 4

Først meg selv, er det ikke så? Alle soverommene i huset vårt trenger litt omsorg, og det første som er ferdig er voksenrommet.


Det store, herlige soverommet innforbi kjøkkenet var lager og arbeidsrom fra innflytning og så lenge kjøkkenet var under arbeid, men etter det har fokus vært på å gjøre det klart til å bli soverom til oss voksne - og lille frøkna, selvsagt. Det har ikke krevet mye arbeid annet enn rydding, rydding og rydding, ny vannlås på den lille vasken (!) og et lekkert nytt bambusgulv. Vi har ikke malt, den kjølige, friske lyseblåfargen var relativt ny og passet godt til rommet som er nordvendt og det beste rommet i huset på varme sommerdager (så gjenstår det å se hvor forfrosne vi blir i vinternettene). Fargen er dog ganske vanskelig å fange på bildene. Men jeg er jo ikke egentlig interiørblogger og bryr meg ikke så veldig.


Man skulle tro det var nok skapplass?


Kommoden min er et gammelt, halvveis vellykket dyi-prosjekt med krakeleringslakk, men det beste med den er at toppen kan åpnes og under lokket er det et speil og fine rom til sminke og smykker og denslags.


Jeg ble fornøyd da jeg fant gardinstoffet i den fine lokale sybutikken. Rommet er i påbygget på huset fra 1970 ca, så det er ingenting å si på tidsmessigheten.


Gardinstoffet har også blitt brukt til skittentøyposer...


Og til en dørstopper. Fylt med grus fra innkjørselen, vasket i kjøkkenvasken og tørket i stekeovnen. Noen ganger føles det som om dyi-innfallene gjør meg litt smårar... Tauet til hanken er spleiset sammen, det er en fin greie å kunne, og fine instruksjoner fant jeg på kmspeider.no, så slapp jeg å finne frem speiderbøkene mine.


Rommet har også egen vask, og Chagall-bildet av en mor som ammer en liten gutt var månedsbildet på kalenderen da mellomsten var to-tre måneder, så det blir alltid med meg.

Og avleggerne pynter på veggen:


Bildene av barna er tatt av Tonje Hurum.

tirsdag 14. august 2012

Stjerne i margen


Noen ganger har man mest lyst til å skryte av ting som slett ikke krever særlig avansert teknikk. Som at man har brukt opp alt restegarnet etter et prosjekt umiddelbart etter at prosjektet var ferdig. Ikke verst, eller hva? Stjerne i margen til meg.

søndag 12. august 2012

Svinaktig kos


Vi har passet marsvin i sommer. Veldig søte. Gutta svært betatte. Men ikke så interessert i stell. Det var kanskje forventet, så noe burdyr blir ikke fastboende hos oss. I strikkaversjon, derimot, tar vi i mot all slags dyr. 


Den veldig søte marsvinoppskriften kjøpte jeg her (ravelry-lenke) og var veldig rask og grei å strikke opp. 

Takk for besøket, små svin, vi beholder deres strikkede alter ego. 

fredag 10. august 2012

Litt hemmelig barnehagesett

Strikkeverdenen er blitt stor på det derre internettet. Men en kilde til fine gratisoppskrifter er ikke koblet til Ravelry, og det er oppskriftene på ull.no. En av de riktig søte modellene der er Emma-drakt, laget for Trollgarn. Jeg har valgt å strikke den i et helt annet garn - Debbie Bliss Cashmerino Aran - med litt microfiber i (!). Dermed har jeg gått ned i pinnestørrelse og fulgt med underveis, og håper at jeg nå har en størrelse som både kan brukes til vinteren og kanskje også neste. Tanken er kanskje først og fremst et sett til å sove i vogn med, for det er så mykt, så mykt, og da passer det fint at buksa går opp til armhulene. Jeg droppet hetta og strikket heller en lun krage.


Modelert på vår nye strikkeklærhenger / huskestativ.


Og på gresset for fargens skyld. Lilla er virkelig umulig å fange.

Jeg fant et par småfeil i oppskriften, men anbefaler på generell basis norske strikkere å ta en titt på oppskriftene til Hifa. Det er veldig, veldig kult at de har de liggende åpent.