mandag 23. januar 2012

Farging av ull igjen



En fargingsrunde i ullredningstjeneste - alle klærne var så flekkete at det ikke fristet å bruke dem på en ny baby (det er virkelig noe annet når man kler på det barnet som faktisk har klint ned plagget i utgangspunktet...).

Herdins vinrød denne gangen - og som alltid herdins for naturlige fibre - selv om produsent og selgere mener at den er feil til ull. Den fungerer som bare det - til all ull som tåler en vanlig 40gradersvask. Og det gjør Janus, i høyeste grad, og også hjemmestrikk i babyull, og den lille stripete genseren fra kjære nedlagte Krokofanten. Alt tok fargen fint, og flekkene er bortevekk! Den hvite jakken mistet dog et par knapper på mystisk vis, men det er helt ok - knappene har i grunn vært litt for små og gått opp litt for lett, så da får jeg fikse det i samme slengen. 

Den lille blå bodyen er i ubehandlet ull og har blitt farget en gang før, med farge til bruk i kjele. Den har da også blitt godt brukt og ganske snodig i formen etterhvert. Så jeg visste at jeg ga den sin dødsdom som body ved å sende den på en vanlig 40gradersvask, men tanken var å få fin lilla ullfilt til å bruke til noe helt annet. Men Herdinsfarge ville den ikke ha, så den er fremdeles litt skjoldete blå. Men jeg finner nok noe å bruke det til. 

Ikke veldig gode bilder, men dere skjønner tegninga. Heia farging!

lørdag 21. januar 2012

Blikkfang


Så lenge gutta mine trives i farger, liker jeg å få dem til å synes. Så går de da i barnehage med 200 barn og skole med 400 barn, så i blant kommer det veldig godt med. Denne gangen ble det med gode tjukke øreklaffluer i restegarn i knæsjfarger. Nå har jeg også kastet meg på refleksgarnbølgen og strikket inn to rader med refleksgarn ganske høyt opp på den ene, så bør det ikke kjennes ubehagelig. Det ser ut til å fungere som bare det, blitzen fanger det på bildet. (Den første luen var ferdigstrikket før jeg kom meg til Mauds garn, men det er vel tross alt viktigst for ham som faktisk beveger seg i trafikken alene.)


Dale Freestyle er et supert luegarn, det klør ingenting og er mykt og godt. Også går det så fort å strikke med! Oppskriften er så enkel som du får den, omtrent, og selv om øreklaffer er finest når de er litt nærmere hverandre bak enn foran, så har det sine fordeler at gutta ikke får tatt på seg lua bak frem. Gutta er uansett rørende fornøyde.

mandag 16. januar 2012

Lampe og garn


... to av mine favoritting.


Vel tror jeg nok at man lærte seg å strikke i sin tid for å slippe å bare surre garnet rundt det man trenger. Men surr kan være bra det også.


 Lampen er håndlaget fra 1932 eller deromkring, omtrent like gammel som mesteparten av huset. 
Skjermen var nok fra 60-tallet og besto av plastbånd i gult og svart. Og så interesserte i fotball er vi bare ikke.


Nå er skjermen i 100% ull fra Hillesvåg ullvarefabrikker - der har de mange fine farger, altså. Og definitivt riktig grønnfarge for stua vår.



onsdag 11. januar 2012

Lys i mørket

Januar! Nytt år, nye muligheter, og jeg starter med å blogge om noe riktig gammelt. Vantene på bildet er strikket i forrige årtusen, og har ligget i mitt lager for potenselle gaver i godt over ti år - i påvente av å bli moderne igjen, muligens. Det har jo ikke skjedd, men da Merete i Monstermønster allerede i september fortalte om Lys i mørket-aksjonen for Kirkens bymisjon, så skjønte jeg at det var på tide at vantene kom til nytte, moderne eller ei. Flytting og baby gjorde imidlertid at ting tok tid, men endelig fikk jeg sendt dem av gårde - sammen med noen feilkjøpte ullsokker som har ligget i samme lager omtrent like lenge. (Juleaksjon, pytt pytt - hvem liker ikke noen julegaveslengere i januar?) Nå håper jeg at min årgangsstrikk kommer til nytte i snøen - så skal jeg ha nyttårsforsett om å strikke noe nytt til kampanjen i 2012.

Published with Blogger-droid v1.7.4