torsdag 30. juni 2011

To om gangen


Det finnes virkelig ikke noe kjedeligere enn å strikke noe helt identisk med noe man har strikket før. Så det gjør jeg så lite jeg kan. Her er det buksebeinene som har hvert sitt nøste og strikkes samtidig. Det går nok ikke fortere, sånn egentlig, men er langt mer motiverende. Og så slipper man å huske om man avviker fra oppskriften, for det *kremt* skjer i blant....
Published with Blogger-droid v1.7.2

onsdag 29. juni 2011

Regnbueteppe!


Da vi var på planleggingsstadiet for tredje barn, gikk jeg til innkjøp av dette garnet - evilla 8/2 i regnbuefarger, med tanke på et babypledd. To hesper på 190 gram er kanskje litt i overkant til et babypledd, men jeg bestemte meg likevel for at jeg ville bruke alt, og heller finne en oppskrift som var litt tettere enn de luftigste babypleddene.

Min leting etter den perfekte oppskriften brakte meg til Waffle blanket (ravelrylenke), og selv om jeg minsket pinnestørrelsen litt for å få det tett og fint, så endte det opp med å bli rundt 130x160 cm stort... litt i overkant for et babyteppe, men veldig veldig deilig. Og etter en vask er den ganske harde evillaen mer medgjørlig, så jeg tror dette blir et fint teppe - enten det brukes av liten eller stor.







tirsdag 28. juni 2011

Velkommen til ribbestrikk!


Jeg tar steget inn i bloggeverdenen mest fordi jeg har fått et verktøy for det - en superfin samsung galaxy s2 - så får tiden vise om jeg har noe å bidra med... Bildene fra telefonen er ikke helt perfekte, men jeg håper at det kan holde for dette bruket. Jeg har blogget før, forsåvidt, men aldri i en blogg, hihi. Vil du se noe av det jeg har gjort før, er jeg hurlumhei både på flickr og ravelry.

Ribbestrikk er muligens min favoritteknikk, sånn totalt sett, og spesielt til barn. Jeg strikker nok til at det blir mye annet også, men sist påbegynte er typisk nok en ribbebukse til babyen i magen. Etter nøstebarns oppskrift, der størrelsen heter 0-1 år - det forteller mye om hvorfor jeg er glad i ribbestrikk. Jeg tviler ikke på at buksa vil vare så lenge. Garnet er opal uni, jeg er glad i "skuddsikkert" garn til barneklær, jeg bedriver minst mulig håndvask.

Published with Blogger-droid v1.7.2